Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης - Ο Άι Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους



Γράφει και φωτογραφίζει ο Νεκτάριος Αντ. Λαβούτας


Μια ξεχωριστή παράσταση των μαθητών της Α τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης, φιλοξένησε το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Οι μικροί μαθητές υπό την καθοδήγηση της δασκάλα τους Κας Λιλίκας Λυκούρη, κατάφεραν να περάσουν μηνύματα για τον τρόπο που εμείς οι μεγάλοι τα αγνοούμε ή θέλουμε να τα αγνοούμε. Ήταν μια διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά, που αναφερόταν στο ερχομό του Άι Βασίλη στη χώρα μας.

Η υπόθεση του έργου:
Πιστός στο ραντεβού του με τα παιδιά και με το γνωστό χαμόγελο του «Χο…Χο…Χο…» και το έλκηθρό του γεμάτο δώρα, πάρκαρε στην άκρη του δρόμου. Δεν πρόλαβε να κατέβει όταν μια αυστηρή φωνή τον κατατρόμαξε «Τι κάνετε εδώ κύριε…» ακούστηκε η φωνή ενός αυστηρού τροχονόμου, που ερχόταν προς το μέρος του. «Τι κάνω;» απόρησε ο Άι Βασίλης «ήλθα να μοιράσω τα δώρα στα παιδιά» του απήντησε.
«Μόνο για ένα λεπτό»του απαντά ο τροχονόμος, ο Αι Βασίλης άρχισε να ψάχνει για καμιά καμινάδα για περάσει μέσα, όμως αντί για καμινάδα μόνο κεραίες τηλεοράσεως έβλεπε, στις ταράτσες των σπιτιών.
Ένα φωτισμένο παράθυρο του τράβηξε την προσοχή και πλησίασε για να δώσει τα πρώτα του δώρα. Δεν πρόλαβε να ανοίξει το παράθυρο, όταν ο διαπεραστικός ήχος της σειρήνας του σπιτιού τον τρόμαξε και τον ξεκούφανε.
Δεν έφτανε αυτό, ένα δίκαννο τον σημάδευε απειλητικά, τότε κατάλαβε ότι είναι ανεπιθύμητος σε αυτό το σπίτι.
Πικραμένος μάζεψε τα δώρα του και πλησίασε το «παρκαρισμένο» έλκηθρο του, όμως οι εκπλήξεις αυτό το βράδυ δεν είχαν τέλος.
Ένα χαρτί στα κέρατα του Τάρανδου ανέμιζε στον χιονιά, το επείρε και άρχιζε να διαβάζει « Κλήση για παράνομη στάθμευση ελκήθρου και φθοράς ξένης περιουσίας. Ο τάρανδος σας μου μάσησε το πηλήκιο μου»


Διαβάστε περισσότερα: http://www.aeginaportal.gr/content/view/1540/1/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: